diumenge, 26 de juliol de 2009

Des del terrat


Companya, jo em pregunte si és massa tard per a dir-te que sempre t'he estimat.
Supose que sí, que ho és. En tot aquest temps, no m'havia detés a plantejar-m'ho com un dubte existencial, com una solució per a salvar-te de l'infortuni i la incertesa.
Companya i mare de totes nosaltres, de les hereves de la teua casa, dels teus terrenys; d'aquelles que anem a nodrir-nos de tu i d'altres que ja ho han fet.
Amiga, confident a les nits de borratxera, de les meues tornades a casa solitària, has vist tot el que uns ulls no han acoseguit veure mai en la vida, fins i tot, la teua destrucció i la de molts de nosaltres que van caure amb tu.


–En l'època que assassinaren el seu fill considerava perillós que fóra dels Maulets?

–«En plena democràcia costa assumir que els ideals polítics et poden costar la vida. Però entrava dins del possible. Els catalanistes han sigut i continuen sent víctimes ben identificables. A mesura que Guillem augmentava el seu compromís i acció política, més perill hi vèiem, i ens feia patir. Sovint tornava a casa marcat per les topades amb grups de la ultradreta. La violència existent era un fet encara que no eixia a la llum pública. Tot es reduïa a ‘baralles entre grups de joves' o es deia que era cosa de ‘tribus urbanes'.»

Extracte de l'entrevista a Guillem Agulló, pare de Guillem Agulló i Salvador, assassinat l'11 d'abril de 1993 per Pedro Cuevas, militant d'Alianza Nacional i un malalat mental, com tots i totes les que militen en eixe tipus d'organitzacions.

Em prenc la mateixa llibertat de fer aquest escrit, com la que es van prendre ells per callar les nostres paraules a ganivetades.

7 comentaris:

kayako saeki ha dit...

Maleit dia a de Paskua a Montanejos...
Eixe dia ens van matar també a tots nosaltres, però la lluita de Guillem kontinua més viva ke mai... 16 anys després la seua veu resona en kada rakó d'akest maleït i volgut pais!!!

Gràcie per akest post....

Salut i revolta

poplolipop ha dit...

La foto de l'anterior entrada és lo que jo pense que és? o_O

Arina ha dit...

Maria preciós...senzillament real i malaguanyadament injust com injusta és la seva democràcia...

Guillem Agulló ni oblit ni perdó!

Segirem recordant-lo, com sempe hem fet, la ràbia no s'atura i nosaltres tampoc.

No hi ha pau sense justicia.

Toni ha dit...

Un post molt sentit Maria. Es increïble el fanatisme d'alguna gent, que aplega a l'extrem de matar a qui no pensa com ell.

Visca la llibertat.

Anònim ha dit...

qa aq qw wq ws sw we ew ed de er re rf fr rt tr tg gt ty yt yh hy yu uy uj ju ui iu ik ki io oi ol lo pl lp as sd df fg gh hj jk kl zx xc cv vb bn

Maria. ha dit...

Aham...

kayako saeki ha dit...

Berri txarrak a Meliana !!!

Sala durango dia 26 Setembre !!!

Presentació del nou disc "Payola" !!!

Tens ke anar !!!!