dijous, 5 de novembre de 2009

Lo que el atunero se llevó.


Que el Govern Espanyol és incompetent, estava clar. O, almenys, jo tenia una imatge nítida d'ells així. Però a Garzón, sincerament, el veia un tipo llest. Ara, per suposat, la meua percepció d'ell ha canviat: si abans la tenia malament, ara està pitjor.

Em possa dels nervis veure com, diàriament, es juga amb vides alienes sense publicar-ho als periòdics, ni traure-ho per la televisió. Però, amb això que està passant amb els pescadors bascs, la sang em bolleix de sobremanera. Aquest esdeveniment, fa que deixe de menjar el que tinc a taula.
Se m'ha encogit el cor quan la dona d'un dels pescadors segrestats de l'Alakrana ha dit que li havien ordenat no dir res per la televisió ni per cap mitjà, que es mantinguera callada, otorgant amb el seu silenci. És irremeiable que se'm salten les llàgrimes quan es fa públic tant dolor, i més quan es diu amb la mateixa enteresa i fredor que la que transmet una roca.

- Yo no quiero que me den una bandera española y una pensión de viudedad. Yo quiero a mi marido.

I mentrestant, el Govern covoca més i més rodes de premsa per calmar un poc la tensió i el PP fa acopio d'aquesta, si més no, tragèdia basca i s'aprofita de la cagada monumental dels "socialistes", mentres intenten soterrar aquella patètica guerra a l'Irak i la masacre a Madrid l'onze de Març.

Olé! Que viva el bipartidismo español!

3 comentaris:

Vicent Terol ha dit...

La veritat és que es tracta d'un drama. Un drama on qui ho paga són els treballadors: els que eixiren del País Basc i els somalis. No oblidem que a l'Estat espanyol hi ha dos somalis també segrestats, tot i que la cosa es reverteixca de legalitat.

Estem davant un assumpte on els beneficiats són els grans empresaris que envien els vaixells a furtar-los el peix als somalis.

Aurora Mora, del bloc "diferència i repetició" em va passar l'enllaç a un article molt interessant sobre l'assumpte: http://www.cositasdelavida.info/?p=3503

També et recomane llegir aquesta entrada del meu bloc on em vaig fer ressò (simplement vaig traslladar una notícia censurada, apareguda a Diagonal) de l'altra cara del tema dels anomenats "pirates" somalis: http://laixeta.blogspot.com/2009/10/pirates-somalis-laltra-cara-de-la.html


Salut!

Anònim ha dit...

El bipartidisme espanyol... quin món! I quantes coses se'n poden dir!

Parecarabassó ha dit...

Visca, visca... i és tot i que sapiguem com som, mai -almenys a mi- deixaran de sorprendre'ns cada dia un poc més, si cap.